Factory 4 Future, aangenaam

Hallo, wij zijn Factory 4 Future. Leuk jullie hier aan te treffen. Misschien hebben jullie al een kijkje genomen op onze website, maar we vertellen jullie in dit artikel graag hoe we zijn begonnen en wat we doen. 

Heel kort gezegd: wij werken aan slimme fabrieken met behulp van sensoren en software. Omdat dat best breed is, stellen we ons graag wat uitgebreider aan je voor. Laten we beginnen bij het begin. 

Hoe het allemaal begon

Ons verhaal begint op de werkvloer. Vanuit interesse in de vierde industriële revolutie en behoefte aan inzichten, is onze voorloper bedacht door een rasechte techneut. Nu 5 jaar later heeft Factory 4 Future de handen ineen geslagen met McMain. Vanuit gebundelde kracht en kennis is ons product uitgegroeid tot een volwassen plug & play smart industry-oplossing. 

Hoe werkt dat dan? 

Door sensoren te koppelen aan assets kan waardevolle informatie worden verzameld. Om de verzamelde informatie uit te lezen en visualiseren, maakt onze software gebruik van slimme algoritmes. Dankzij deze algoritmes is ons systeem in staat om zelf conclusies te trekken door verzamelde data uit te lezen en te combineren.

De mogelijkheden van Factory 4 Future zijn eindeloos, maar we delen de toepassingen grofweg onder in de volgende drie thema’s: onderhoud, productie en klimaat. Om jullie een helder beeld te geven wat we hiermee bedoelen, zullen we bij alle drie even stilstaan.

Klimaat

De wereld raakt steeds sterker vervuild. Dat is een probleem waar we mee aan de slag moeten. Inmiddels kunnen ook overheden daar niet meer omheen. Het resultaat? Aangescherpte wet- en regelgeving. Zo moet de uitstoot en het verbruik van grijze energie van Nederland met 55% worden verminderd vóór 2030. Best een rigoureuze maatregel, vooral als je niet inzichtelijk hebt wat je verbruikt of uitstoot. Want hoe weet je dan waar vermindering mogelijk is, en nog belangrijker, hoe toon je aan dat je daadwerkelijk minder bent gaan verbruiken en uitstoten? 

Daar komen sensoren om de hoek kijken. Sensoren zijn namelijk in staat dit inzichtelijk te maken door continu te meten en zo data te verzamelen. Dankzij onze software kunnen jullie de data verzamelen, samenvoegen, inzien en visualiseren. Op die manier wordt het mogelijk om concrete plannen voor verduurzaming op te stellen.

Productie

Minimale verliezen en maximale output. De efficiëntie van assets is enorm belangrijk binnen de productie. Dit wordt ook wel OEE genoemd, de overall equipment effectiveness. Onze sensoren verschaffen jullie real-time inzicht en leggen de knelpunten binnen productieprocessen bloot. Verzamelde data worden visueel weergegeven in dashboards waardoor de prestaties van assets inzichtelijk worden. Het is mogelijk om alarmen in te stellen die een seintje geven als de productie niet naar behoren verloopt. Op die manier kan op tijd worden ingegrepen en gaat er zo min mogelijk kostbare productietijd verloren.

Daarnaast kunnen de sensoren worden ingezet om de kwaliteit van producten te waarborgen. Inspectierondes kun je bijvoorbeeld eenvoudig mobiel uitvoeren met vooraf ingevoerde aandachtspunten. Na afloop kun je met slechts één druk op de knop totaaloverzichten tevoorschijn halen. Dat is wel zo makkelijk, bijvoorbeeld bij de voorbereiding op audits. 

Onderhoud

Ga aan de slag met het optimaliseren van jullie onderhoudsstrategie. Factory 4 Future stelt jullie in staat om de overstap van preventief naar voorspellend onderhoud te maken. De sensoren verzamelen informatie over de conditie van assets. De bijbehorende algoritmes analyseren de data en voorspellen wanneer installatie(onderdelen) het zullen begeven of onderhoud nodig zullen hebben. 

Vooraf kunnen triggers worden ingesteld zodat de software een seintje geeft als er iets mis dreigt te gaan. Een monteur kan dan polshoogte nemen om in te schatten welke actie er nodig is. Een lager die plotseling te warm wordt, kan namelijk wijzen op een opkomend defect. Het handelen op basis van triggers die vooraf worden ingesteld en het monitoren van de conditie van assets, maken het mogelijk om onderhoud op tijd te verrichten. Zo kun je een mogelijk defect in de kiem smoren voordat er geen storing of stilstand optreed. Dát is optimaal onderhoud. 

Zelf aan de slag met smart industry

Zijn jullie na het lezen van dit artikel enthousiast over smart industry en ons product? Of wil je graag wat meer informatie? Onze medewerkers staan te trappelen om al jullie vragen te beantwoorden. Neem gerust even contact met ze op via sales@factory4future.com of bel ons op 0341 – 741 444. Durf jij het avontuur van industriële automatisering met ons aan?