Ons product

Sensoren en software voor een slimmere industrie

  • Laat je OEE stijgen met 15%
  • Gemiddeld twee storingen per dag minder
  • Borg kwaliteit en veiligheid
  • Verminder verbruik en CO2 uitstoot
  • Realtime data van jullie assets

Sensoren

Om eindeloos data te verzamelen

Sensoren bestaan er in allerlei soorten en maten. Denk aan sensoren die trillingen, temperatuur, energieverbruik of druk meten. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar een ding hebben ze gemeen: ze verzamelen data. De data die de sensoren vinden, worden via een LoRa (Long Range) netwerk verstuurd naar een gateway. Dat is een kastje dat alle binnenkomende gegevens verzamelt, bundelt en eens per 10 minuten doorstuurt. De sensoren kunnen worden gebundeld in kleine kastjes die ook wel nodes genoemd worden. Stel de gateway centraal op en plaats de nodes met sensoren op de gewenste plaats en begin direct met meten. Omdat de gateway gebruik maakt van een stand-alone privé netwerk via 4G, wordt er geen inbreuk gemaakt op jullie bestaande systemen en apparatuur. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of de sensoren die wij leveren.

Onze smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met smart industry en het verzamelen van sensordata. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie daarvoor ook advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met Factory 4 Future.

Software

Om data uit te lezen en te analyseren

Jullie hebben een hele berg data verzameld, en nu? Onze software zorgt ervoor dat jullie alle verzamelde data op één centrale plaats kunnen opslaan, inzien en analyseren. Daarnaast worden er overzichtelijke grafieken en tabellen gegenereerd. Op deze manier kunnen jullie de verzamelde data omzetten in waardevolle inzichten. Deze kunnen worden gebruikt in jullie bedrijfsvoering. Ontwerp je eigen dashboard door middel van de eenvoudige drag and drop functionaliteiten. Sleep datgene wat jullie willen zien naar jullie overzichtspagina en pas deze volledig aan op jullie wensen. In de dashboards kunnen jullie per sensor een meter en grafiek instellen. Het is daarnaast ook mogelijk om grafieken te combineren en alarmen in te stellen. De gevonden data kunnen jullie gebruiken voor uiteenlopende doeleinden. Bijvoorbeeld jullie failure management, audits, condition based maintenance, predictive maintenance, overall equipment effectiveness en productie-ondersteuning. 

Een kijkje in onze software

De look en feel van Factory 4 Future

Dashboard

Inzicht in al jouw sensoren. In het dashboard vind je een totaaloverzicht van de actuele situatie in jouw productieomgeving.

Advanced Dashboard

Dashboard waarin je Condition Based Maintenance en Overall Equipment Effectiveness kunt beheren. Deze kan op maat gemaakt worden zodat deze naadloos aansluit op jullie wensen.

Operator Cockpit

Interactief dashboard voor de Operator. Waarin de Technische Beschikbaarheid kan worden ingezien. Het dashboard geeft een overzicht van alle stilstand met bijbehorende oorzaken. Deze kan worden bekeken op je computer, maar ook mobiel via je telefoon of tablet.

Uitgebreide historie

Inzicht in jullie verzamelde data en prestaties in het verleden met een interactieve datepicker. Zo zien jullie precies wat wanneer is gebeurd en worden trends aan het licht gebracht. Daarnaast kan je historie dienen als bewijsvoering tijdens audits.

Uiteenlopende rapportages

Hier hebben jullie overzicht van jullie resultaten en KPI’s zoals het rendement per ploeg. Dat zorgt voor inzicht in jullie prestaties en doelstellingen. Op die manier worden de knelpunten van jullie processen zichtbaar.

Toepassingen

De eindeloze mogelijkheden met de sensoren en software van Factory 4 Future

Samen bouwen aan een slimme industrie. Dat is wat wij het liefste doen. Het resultaat? Onze innovatie totaaloplossing. Dankzij de sensoren en software verkrijgen jullie talloze inzichten. Lees hieronder meer over de diverse toepassingen van Factory 4 Future.

Klimaat

Factory 4 Future verschaft jullie inzicht in verbruik en verspilling. De sensoren verzamelen de benodigde data: wat zijn onze grootverbruikers? Waar gaat onnodig energie verloren? Dankzij deze inzichten kunnen verbeterplannen worden opgesteld om te blijven voldoen aan de strenger wordende wet- en regelgeving. Zo gaan jullie voor een duurzame bedrijfsvoering.

Productie

Meer produceren leidt tot een hogere omzet, dat weet jullie productieafdeling als geen ander. Verkrijg inzicht in jullie efficiëntie en verhoog jullie OEE (Overall Equipment Effectiveness): op hoeveel procent van jullie vermogen draaien jullie? En nog belangrijker, wat kunnen jullie doen om dit percentage te verhogen. Factory 4 Future geeft jullie de inzichten waarmee jullie het productieproces kunnen optimaliseren.

Onderhoud

Een storingsvrij productieproces, de droom van elke Technische Dienst, maar ook die van ons. Factory 4 Future helpt jullie daarom bij de detectie van (potentiële) mankementen met real-time inzichten. Zo kunnen mankementen worden opgelost voordat ze een storing worden. Voorkom onnodige stilstand en ga voor maximale draaiuren.

Klant­ervaring

Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
    Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Jos Tiekink geeft jullie graag meer informatie. Tijdens een (online) demonstratie laat hij jullie zien hoe Factory 4 Future werkt en denkt hij mee hoe jullie organisatie efficiënter en duurzamer kan werken met smart industry.

Vraag demo aan
Of download ons e-book
Download nu

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.