Ervaar onze smart industry oplossing

De keuze is gemaakt. Jullie willen nieuwe inzichten verkrijgen aan de hand van sensordata. Starten doen jullie liever gisteren dan vandaag. Dat gaan we voor jullie regelen. Voordat we dit doen, geven we jullie graag een (online) demo. Die plannen we met plezier voor jullie in. Tijdens de demo geven we jullie een tour door onze software en vertellen we jullie meer over de hardware. Daarnaast kijken we naar jullie organisatie en wensen zodat we een inschatting kunnen maken wat jullie nodig hebben. Zo kijken we samen wat jullie kunnen en willen bereiken met smart industry en kunnen jullie nu starten.

Stap 1

Software en hardware demo

Wij geven jullie graag een (online) demo van ons product. Een van onze specialisten zal jullie tijdens de demonstratie een rondleiding geven door de software en jullie meer vertellen over de verschillende sensoren en meetmogelijkheden. Zo laten we jullie zien hoe ons product werkt en welke voordelen het jullie oplevert. De demo duurt ongeveer 1,5 uur.

Stap 2

Kop koffie of thee

Als jullie de demo hebben gehad, drinken we graag eens een kop koffie of thee met jullie. Dan denken we graag mee hoe jullie organisatie kan starten met smart industry en kijken we wat jullie hiermee willen bereiken. Tijdens de inventarisatie gebruiken wij vaak het businesscase template. Die kun je hier downloaden. Willen jullie deze van tevoren al invullen? Super. Liever wat advies of een sparsessie? Dat kan ook tijdens onze koffie-afspraak, dan vullen we het template samen in.

Stap 3

Offerte

Nadat we gezamenlijk in kaart hebben gebracht wat de behoefte van jullie organisatie is en waar Factory 4 Future jullie hierin kan ondersteunen, stellen wij vrijblijvend een offerte op met de sensoren en dashboards die wij jullie adviseren. Daarnaast beschrijven we de verwachte doorlooptijd en mogelijke vervolgstappen.

Stap 4

Installatie

Wanneer jullie de offerte geaccepteerd hebben, is het tijd voor de installatie. Wij maken alle hardware klaar voor gebruik. Dat betekent dat jullie alleen maar de sensoren op de juiste assets hoeven te plaatsen en de gateways aan hoeven te sluiten op een stroomnetwerk. Ons systeem is namelijk plug en play. Daarnaast kunnen jullie heel eenvoudig jullie dashboards inrichten door de juiste items naar jullie overzichtspagina te slepen.

Stap 5

Gebruik, support en consultancy

Jullie zijn gestart met smart industry. Alle sensoren en gateways zijn aangesloten, jullie dashboard is volledig naar wens ingericht en de eerste data komen binnen. Nu kunnen jullie de data gaan omzetten naar waardevolle inzichten. Mochten jullie nog een beetje extra hulp nodig hebben, helpt onze supportafdeling jullie graag. Daarnaast zullen we regelmatig contact met jullie houden om te kijken of alles naar behoren werkt en om jullie voortgang te bespreken.

Een demo bij jou op locatie?

Onze Factory 4 Future specialist Jos Tiekink geeft jullie graag meer informatie. Tijdens een (online) demonstratie laat hij jullie zien hoe Factory 4 Future werkt en denkt hij mee hoe jullie organisatie efficiënter en duurzamer kan werken met smart industry.

Demo aanvragen
Of download ons e-book
Download nu

Factory 4 Future in vogelvlucht

Alles wat je moet weten over onze smart industry-oplossing

Drag en drop

Richt jullie eigen omgeving in met een eenvoudig drag en drop systeem. Ook dashboards zijn zelf in te stellen, waardoor het systeem volledig aan te passen is aan jullie wensen.

Plug and play

Na aansluiting op jullie assets beginnen de nodes direct met meten. Zo kunnen jullie direct starten met dataverzamelen om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Zelflerend algoritme

Train jullie algoritme op jullie doelstellingen. Hiermee maken jullie het algoritme slimmer en krijgen jullie eerder een gemiddelde stijging tot 15% op jullie OEE.

Inzicht met sensordata

Sensoren in jullie assets verzamelen realtime data. Denk bijvoorbeeld aan: trillingen, temperatuur, decibelmeting, perslucht controle, druk en vermogen, kleurcontrole stroom/fase meting en olie-analyse. Het verzamelen van deze informatie bespaart manuren en kosten.

Succesvol met support

Zodra jullie aan de slag gaan en de sensoren data verzamelen, kunnen jullie altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Ook op gebied van algoritmes, dashboards en ontwikkelen van (vervolg) plannen kunnen wij jou bijstaan.

Klant­ervaring

Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
    Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.