Onderhoud

Stilstand voorkomen met behulp van sensordata


 • Conditiemonitoring met sensoren
 • Gemiddeld 2 storingen per dag minder
 • Voorspellend onderhoud
 • Multifunctioneel platform
 • Drag en drop

Maximale draaitijd

Van preventief naar voorspellend onderhoud

Preventief onderhoud brengt jullie in de richting van het voorkomen van storingen. Voorspellend, ook wel predictief, onderhoud gaat nog een stapje verder. Voorspel wanneer jullie installatie(onderdelen) het begeven. Sensoren verschaffen jullie inzicht. Bijvoorbeeld in de conditie van jullie assets. Zo kan een plotseling (te) warme lager wijzen op een (ontwikkelend) defect. Door te handelen op basis van vooraf ingestelde triggers en het monitoren van de conditie van jullie assets, kunnen jullie voorkomen dat defecten zich ontwikkelen tot een storing door op tijd onderhoud te verrichten. Ga voor een efficiënte, onderbouwde onderhoudsstrategie aan de hand van historie en sensordata. De meetmogelijkheden zijn eindeloos: trilling, temperatuur, verbruik, vermogen etc. Factory 4 Future beschouwt elke ruimte, installatie of machine als uniek object. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende niveaus te communiceren met de objecten en elke gewenste grootheid individueel en/ of gecombineerd te meten en visualiseren.

Klant­ervaring

Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
  Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

Onderhoud in vogelvlucht

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

We brengen onze oplossing en onze klanten bij elkaar door het eenvoudig te houden. Want daar houden we van: eenvoud en overzicht. We maken het niet moeilijker dan nodig is. Graag gaan we samen met jullie het avontuur van industriële automatisering aan om zo stilstand te minimaliseren en onderhoud te optimaliseren. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van onze onderhoudstoepassing.

Eindeloos data verzamelen en visualiseren

Er zijn talloze soorten sensoren die allerlei verschillende dingen meten. Deze data worden verzameld door een gateway en verstuurd naar jullie dashboard. Daar worden de metingen gevisualiseerd zodat jullie direct kunnen beginnen met analyseren.

Realtime inzicht

De sensoren geven jullie real-time inzicht in de conditie van jullie assets. De sensoren doen continu metingen en sturen deze via de gateway naar jullie dashboard. Zo zijn jullie ten alle tijden op de hoogte en gaan jullie van preventief naar voorspellend onderhoud.

Data-gedreven keuzes maken

De verzamelde data vormen een concrete onderbouwing voor het maken van keuzes en ontwikkelen van verbeterplannen en onderhoudsstrategieën.

Conditiegebaseerd onderhoud

Lees uit de data de conditie van jullie assets af. Verricht onderhoud op het juiste moment. Voorkom onnodig hoge kosten naar aanleiding van te vroeg vervangen (kostbare) onderdelen of stilstand en bespaar tijd en geld dankzij voorspellend onderhoud.

Afzonderlijke en gecombineerde metingen

Het is mogelijk om op verschillende niveaus te communiceren met jullie assets. Iedere gewenste grootheid kan individueel of gecombineerd worden gemeten en gevisualiseerd.

Ontzorgende totaaloplossing

We leveren jullie het complete pakket. Dus sensoren én software om de sensoren uit te lezen en de gevonden data te visualiseren. Zo ontstaan er waardevolle inzichten voor jullie onderhoudsstrategie.

E-book voorspellend onderhoud

Alles wat je moet weten voor een vliegende start

Enthousiast over onze onderhoudstoepassing, maar benieuwd hoe jullie dat het beste kunnen aanpakken? In ons e-book lezen jullie alles over het starten met voorspellend onderhoud. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden, tips & tricks en een eenvoudig vijf-stappenplan, geven we jullie houvast in de beginperiode.

Download het e-book

De belangrijkste sensoren op een rij

Wat jullie met behulp van Factory 4 Future zoal kunnen meten op het gebied van onderhoud

 • Trilling
 • Temperatuur
 • Energieverbruik
 • Druk
 • Vermogen
 • Draaiuren
 • Schakelingen
 • Waterverbruik

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Jos Tiekink geeft jullie graag meer informatie. Tijdens een (online) demonstratie laat hij jullie zien hoe Factory 4 Future werkt en denkt hij mee hoe jullie organisatie efficiënter en duurzamer kan werken met smart industry.

Vraag demo aan
Of download ons e-book
Download nu

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.