Factory 4 Future voor jullie

Voor wie is onze oplossing bedoeld?

Wij zijn er voor iedereen die (industriële) processen wil optimaliseren of verduurzamen. Factory 4 Future is gemaakt door ons techneuten, vanuit onze liefde voor het vak en onze passie voor innovatie. We streven ernaar om de wereld elke dag een beetje slimmer te maken. Gaan jullie het avontuur van industriële automatisering  en verduurzaming met ons aan?

  • Bespaar tijd en geld op onderhoud
  • Verhoog jullie OEE met 15%
  • Verduurzaam jullie processen
  • 30 jaar ervaring met onderhoud & industrie
  • Advies en meedenken: daar krijgen we energie van

Jullie onderbuikgevoel kwantificeren

En datagedreven keuzes maken

Factory 4 Future is er voor iedereen die processen slimmer en duurzamer wil laten verlopen. Of jullie nou zuiniger, efficiënter of zelfs meer willen produceren, onderhoud willen voorspellen of inzichten willen verkrijgen vanuit real-time data: bij ons zijn jullie aan het juiste adres. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo hebben we meer dan 500 verschillende sensoren. Daarnaast hebben we de software en algoritmes om sensoren uit te lezen en data om te zetten in waardevolle inzichten. Veel keuzes worden gemaakt op basis van een vermoeden of onderbuikgevoel. Data kan jullie helpen om een onderbuik gevoel te kwantificeren en datagedreven keuzes te maken om jullie processen te optimaliseren. Gebruik meetresultaten om keuzes te verantwoorden en onderbouwen. Meer weten over de toepassingsmogelijkheden? Klik op een van de onderstaande knoppen.

Klant­ervaring

Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
    Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

Smart industry en voorspellend onderhoud

Een samenwerking tussen mens en techniek

Smart industry is een belangrijke ontwikkeling in de markt en een veelbesproken gespreksonderwerp in menig organisatie. Ook voorspellend onderhoud is een veelvoorkomende term, conditie-gebaseerd onderhoud is namelijk voor velen een stip op de horizon of een gekoesterde wens van het management. De vraag is alleen: waar gaan deze termen dan precies over? Heel simpel gezegd: door gebruik te maken van sensoren weten jullie precies waar en wanneer onderhoud of ingrijpen nodig is. Zo meten  sensoren de output of ze sturen data over energieverbruik, trillingen, temperatuur en nog veel meer door naar de voor jullie ontwikkelde dashboards. Op deze manier verkrijgen jullie inzicht in jullie processen en kunnen jullie op tijd handelen en bijsturen. Zelfs voordat het menselijk oog doorkrijgt dat de machine kapot is. Zo werken mens en techniek optimaal samen.

Factory 4 Future gaat jullie helpen

Benieuwd wat smart industry jullie afdelingen op kan leveren?

Hoofd Technische Dienst

Te alle tijden inzicht in de conditie van jullie assets dankzij real-time monitoring. Op basis daarvan kunnen jullie het onderhoud beter plannen en stroomlijnen. Dat maakt dat jullie efficiënter aan het werk zijn. Daarnaast kunnen jullie storingen of defecten direct analyseren en hierop anticiperen.

Productieleider of Operator

Altijd real-time inzicht in het reilen en zeilen van het productieproces, denk aan de gewenste en de werkelijke output. Zo zijn jullie ten alle tijden op de hoogte van jullie productiviteit en effectviteit (OEE). Daarnaast kunnen jullie problemen direct analyseren en hierop anticiperen.

Kwaliteitsmanager/ QHSE

Alle risico’s direct inzichtelijk. Zo weten jullie altijd wat de situatie is, wat maakt dat jullie makkelijker en sneller kunnen zorgen voor een veilige omgeving. Daarnaast kunnen jullie bepaalde kwaliteitsinspecties digitaal en real-time laten uitvoeren waardoor jullie altijd kunnen aantonen dat jullie aan de juiste veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen, dat scheelt bijvoorbeeld veel stress en zoekwerk tijdens audits.

Directie

Als directie krijgen jullie dankzij Factory 4 Future de mogelijkheid tot het verduurzamen van jullie organisatie. Dankzij de sensoren wordt jullie verbruik inzichtelijk gemaakt waardoor jullie concrete verbeterplannen kunnen opstellen om jullie grijze energie-verbruik en uitstoot kunnen verminderen.

Demo bij jullie op locatie?

Onze Factory 4 Future specialist Jos Tiekink geeft jullie graag meer informatie. Tijdens een (online) demonstratie laat hij jullie zien hoe Factory 4 Future werkt en denkt hij mee hoe jullie organisatie efficiënter en duurzamer kan werken met smart industry.

Vraag demo aan
Liever het e-book voorspellend onderhoud downloaden?
Download

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.