Klimaat

Verduurzaam jullie bedrijfsvoering

 • Inzicht in jullie grijze energie-verbruik
 • Verminder jullie CO2-uitstoot
 • Realtime data van jullie assets
 • Meet o.a. temperatuur, trilling, druk of geluid
 • Plug en play: direct aan de slag met meten

Duurzaam opereren

Inzicht in jullie verbruik en uitstoot

Vanuit overheidsinstanties worden steeds meer en steeds strengere regels gesteld met betrekking tot verbruik en uitstoot en verbruik. In 2030 wil de Nederlandse overheid de uitstoot en het verbruik van grijze energie met 55% verminderen. Deze wetgeving roept veel vragen op, want, hoe moeten jullie daar nou eigenlijk aan voldoen? En hoe toon je dat eigenlijk aan? ‘Meten is weten’ is daarop het antwoord. En daar gaan wij jullie bij helpen! Dankzij onze sensoren en software wordt jullie verbruik inzichtelijk gemaakt. Zo kunnen jullie onderbouwde verbeterplannen opstellen en gaan jullie voor duurzaam opereren. Het multifunctionele Factory 4 Future dashboard geeft de mogelijkheid om de meest uiteenlopende toepassingen inzichtelijk te maken of te combineren. Krijg meer grip op uitval van producten, grondstoffen en verpakkingen. Dankzij real-time monitoring wordt verspilling inzichtelijk.

Klant­ervaring

Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
  Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

Klimaat in vogelvlucht

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

We brengen onze oplossing en onze klanten bij elkaar door het eenvoudig te houden. Want daar houden we van: eenvoud en overzicht. We maken het niet moeilijker dan nodig is. Graag gaan we samen met jullie het avontuur van industriële automatisering aan zodat jullie duurzaam kunnen opereren. Dat betekent verspilling minimaliseren en verbruik optimaliseren. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van onze klimaattoepassing.

Eindeloos data verzamelen en visualiseren

Er zijn talloze soorten sensoren die allerlei verschillende dingen meten. Deze data worden verzameld door een gateway en verstuurd naar jullie dashboard. Daar worden de metingen gevisualiseerd zodat jullie direct kunnen beginnen met analyseren.

Veiligheid en kwaliteit gewaarborgd

Ten alle tijden voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen die aan jullie product of dienst worden gesteld. Dankzij de real-time sensordata zijn jullie ten alle tijden op de hoogte van de situatie in jullie fabriek.

Datagedreven werken

De verzamelde data vormen een concrete onderbouwing voor het maken van keuzes en ontwikkelen van verbeterplannen. Zo kunnen jullie maximaal duurzaam opereren.

Verminder grijze energie-verbruik

Dankzij het inzicht in jullie verbruik, kunnen jullie onderbouwde verbeterplannen opstellen. Zo verminderen jullie het verbruik van grijze energie en produceren jullie duurzamer.

Inzicht in verbruik

Sensoren meten hoeveel energie jullie assets gebruiken. Deze informatie komt bij jullie binnen op het dashboard. Zo zien jullie precies wie de grootverbruikers zijn en waar ruimte is voor verbetering. Zo kunnen jullie zo duurzaam mogelijk opereren.

Verklein jullie CO2-afdruk

Door actief jullie grijze energiegebruik te verminderen, verkleinen jullie de CO2-afdruk. Zo gaan we samen voor groenere bedrijfsvoering en het behouden van de aarde.

De belangrijkste sensoren op een rij

Wat jullie met behulp van Factory 4 Future zoal kunnen meten op het gebied van klimaat

 • Luchtvochtigheid
 • Overdruk
 • Barometrische druk
 • CO2-uitstoot
 • Temperatuur
 • Luchtstromen
 • Energieverbruik
 • Waterverbruik
 • Gasverbruik
 • Lijnverliezen

Monitor het fabrieksklimaat

Om ten alle tijden jullie kwaliteit en veiligheid te waarborgen

Veel producten moeten aan strenge veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. Dankzij sensoren kunnen jullie verschillende klimaatgrootheden in één keer of afzonderlijk van elkaar worden gemeten. Monitor real-time en per ruimte de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en het drukverschil. Dit is ideaal voor monitoring en bewaking van koel- en vriescellen, maar ook in Cleanroom omgevingen en productiefaciliteiten in de food-sector. Monitor continu de situatie in jullie fabriek en stel triggers in zodat jullie een seintje krijgen wanneer jullie de vooraf ingestelde grenzen dreigen te overschrijden. Factory 4 Future levert jullie zekerheid over het product dat jullie maken. Daarnaast kan de historie in Factory 4 Future dienen als bewijsvoering naar jullie klanten of auditeurs.

Demo bij jullie op locatie?

Onze specialist Jos Tiekink geeft jullie graag meer informatie. Tijdens een (online) demonstratie laat hij jullie zien hoe Factory 4 Future werkt en denkt hij mee hoe jullie organisatie efficiënter en duurzamer kan werken met smart industry.

Vraag demo aan
Of download ons e-book
Download nu

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.