En we staan klaar om jullie te helpen

  • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud & industrie: liefde voor industriële automatisering

  • Advies en meedenken: samen vastgestelde doelen behalen

  • Oogpunt vanuit praktijk: gemaakt door en voor techneuten

  • 30 jaar ervaring
  • Meer dan 500 soorten sensoren
  • Wij staan voor duurzaamheid
  • Hogere efficiëntie, lagere stilstand
Nu starten

Waar wij 's ochtends ons bed voor uitkomen?

Simpel. Omdat wij het avontuur van industriële automatisering heel vet vinden. Elke dag streven wij ernaar om samen met onze klanten de wereld een stukje beter te maken. Hoe en waarom we dat doen? Daar vertellen we je graag meer over. Lees hieronder het verhaal van Factory 4 Future.

Factory 4 Future

Door en voor techneuten

Maar wie zijn wij dan eigenlijk? Het begon allemaal bij Chris. Tijdens zijn werk als Maintenance Manager liep hij regelmatig tegen de beperkingen van bestaande systemen voor het optimaliseren van onderhoud en productie aan.  Dat zette hem aan het denken, op basis van zijn uitgangspunt: ‘Dit moet makkelijker kunnen’, ging hij op zoek. Criteria voor Chris waren: plug en play, niet te duur, onafhankelijk, simpel en compleet. Iets wat hij in het bestaande aanbod niet terug zag.

Dan doe ik het zelf wel
Eigenwijs als hij kan zijn, besloot hij zijn eigen systeem te bouwen. In zijn tekenkamer bedacht hij een plan om zijn eigen productiehal en bijbehorend onderhoud slimmer te maken. Mét succes. Zijn eigen systeem bood hem waardevolle inzichten op basis van sensordata. Wat begon met één sensor, liep al gauw uit de hand. Inmiddels is Factory 4 Future uitgegroeid tot een slimme totaaloplossing. Van OEE berekenen en het monitoren van de conditie van assets tot het verduurzamen van de productie. De mogelijkheden zijn eindeloos: Factory 4 Future kan het allemaal.

Onze missie
Het is onze missie om de wereld een stukje beter te maken en te bouwen aan een slimmere industrie om zo het leven van onze klanten te vergemakkelijken.

Onze visie
Hoe we dat gaan doen? Vol enthousiasme willen we samen met jullie het avontuur van industriële automatisering aangaan. Dit doen we vanuit onze liefde voor techniek en onze drive om continu te blijven innoveren en verbeteren.

Klant­ervaring

Wire Weaving Dinxperlo

“Ik vind Factory 4 Future een gat in de markt. Ik weet nu precies wat er op elk moment in de fabriek gebeurt: de output, toerentallen, productiesnelheid en hoeveelheden. Zo krijgen we meer inzicht in onze OEE. Het is een makkelijk systeem om mee te werken. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanleveren van de juiste gegevens. Ook onze monteurs vinden Factory 4 Future super eenvoudig. De oplossing is bedacht door techneuten, dat vind ik een groot voordeel. Ze kennen de praktijk en weten waar ze het over hebben.”

Tjerk
Manager Engineering
Wire Weaving logo
Royal VIV Buisman

"Dankzij Factory 4 Future is onze OEE met 15% gestegen. Dat komt onder andere doordat we gemiddeld twee storingen per dag minder hebben. Dit is mogelijk dankzij de sensoren die onze waardevolle inzichten verschaffen in de conditie van onze assets. Daarnaast helpt Factory 4 Future ons om onze veiligheid en kwaliteit te borgen. Dat levert ons al met al een besparing op van zo'n 10% op onze jaarlijkse kosten."

Chris
Technisch Manager
Royal VIV Buisman
    Jacobs Douwe Egberts Mogema Royal VIV Buisman Wire Weaving Dinxperlo

2017

Onze eerste klanten

Eind 2017 is het dan eindelijk zo ver: we gaan van start. Onze eerste klant heeft getekend dus we zijn los! Sinds onze livegang hebben we al heel wat toffe projecten mogen realiseren. Dat vinden we gaaf. Het brengt ons namelijk elke dag een stukje dichterbij ons doel om de wereld beter en de industrie slimmer te maken. Een ander groot voordeel van ons groeiende klantenbestand: nu kunnen we de ervaringen en meningen van onze klanten meenemen in de doorontwikkeling van ons product. Zo blijven we continu werken aan het optimaliseren van ons product.

2017

Ontstaan Factory 4 Future

Inmiddels is het 2017, het jaar dat Factory 4 Future is opgericht. Vanaf het moment dat Chris besloot dat hij het zelf ging regelen, is de ontwikkeling van Factory in sneltreinvaart verlopen. In samenwerking met McMain begon hij met de ontwikkeling van zijn smart industry-oplossing. Naast de sensoren, hardware, werd er ook software ontwikkeld om de sensoren uit te kunnen lezen. Zo is onze ontzorgende totaaloplossing ontstaan. En daar zijn we trots op! Meer lezen over ons product? Klik hier.

2015

Industrie 4.0

Industrie 4.0 staat ook wel bekend als de vierde industriële revolutie. Ook wel: het Internet of Things. Dat houdt in dat allerlei apparaatjes gegevens doorsturen via het internet, zoals sensoren of online opslagdiensten. Want alles dat in de cloud zit, valt onder industrie 4.0. Het internet zorgt ervoor dat alles (online) met elkaar in verbinding staat: het Internet of Things (IoT) en dat er op basis van alle verzamelde data beslissingen kunnen worden gemaakt. Meer weten over Industrie 4.0? Klik hier. Dankzij deze vierde revolutie kan de industrie slimmer gemaakt worden: smart industry.

1987

Het ontstaan van McMain

Zo’n 30 jaar geleden werd McMain opgericht vanuit de vraag om een programma voor storingsregistratie. Bedrijven wilden graag hun machinebeheer digitaal bijhouden. Op basis van deze behoefte is oprichter Frank Tiekink een programma gaan bouwen. Inmiddels heeft het bedrijf al ruim 10.000 gebruikers en een hele bak ervaring in onderhoudsbeheer. Het is de missie van McMain om complexe zaken overzichtelijk te maken. Ze streeft ernaar om samen met de klanten te bouwen aan een nog krachtiger en dynamischer product. Bij McMain geven ze advies aan de onderhoudswereld en denken ze mee over het optimaliseren van onderhoudsprocessen.

FAQ

Ja zeker. Zo communiceren wij vaak met PLC, SCADA of MES-systemen. Deze systemen registreren bijvoorbeeld al hoe jullie assets performen en welke signalen ze afgeven. Erg handige data, die willen wij graag voor jullie combineren en visualiseren.

Heel simpel: gateway, nodes, sensoren en de software. Factory 4 Future is een multifunctioneel platform dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Bij de installatie van het systeem ontvang je een gateway, inclusief een aantal nodes. Stel de gateway centraal op, sluit deze aan op jullie stroomnetwerk en plaats vervolgens de node kastjes op de gewenste posities. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat deze zichtbaar worden op jouw dashboard. En verzamelen van jouw data kan beginnen.

Op alle machines: oude, nieuwe, grote, kleine, et cetera. Het is een kwestie van de sensor koppelen en starten met meten. Geen zorgen over grote stalen machines die geen netwerk doorlaten, ons Long Range netwerk is hier juist heel geschikt voor.

Dat kan. Jullie kunnen gebruik maken van jullie eigen sensoren of sensoren bij ons bestellen. Wij kunnen dus onze software aansluiten op jullie bestaande sensoren; we lezen ze graag voor je uit.

Bij Factory 4 Future maken wij gebruik van LoRa. LoRa staat voor long range en is bedoeld voor apparatuur die niet constant in verbinding met internet staat, maar wel data moet doorgeven. LoRa heeft een gemiddeld bereik tussen de 2.5 en 15 km. Het voordeel van LoRa is dat het dus niet gebruik hoeft te maken van het 3G of WiFi netwerk, maar toch een groot bereik heeft. Onze gateways hebben een simkaart waardoor ze gebruik maken van hun eigen 4G-netwerk.

De smartcase is een koffer met daarin alles wat jullie nodig hebben om snel te kunnen starten met Factory 4 Future. De koffer bevat een aantal nodes die zijn gevuld met standaard sensoren (o.a. temperatuur en luchtvochtigheid) en een gateway die de data van de sensoren verzamelt en naar jullie dashboard stuurt. Uiteraard krijgen jullie advies van ons, zodat jullie alles op de juiste manier kunnen aansluiten en een vliegende start maken met smart industry.

Wij zeggen altijd “Small data is BIG enough”. We houden het graag simpel en eenvoudig, daarom gaan we van het principe uit dat door slim inzetten van sensoren de hoeveelheid data sterk beperkt kan worden om toch inzichten te krijgen in de meest uiteenlopende zaken. Kortom, met kleine stapjes kan het verschil al gemaakt worden.

Onze gratis demonstratie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is mogelijk om de demo zowel on- als offline bij te wonen. Vraag de demo aan via ons contactformulier en we plannen snel samen iets in. Komen jullie voor de demo langs bij ons kantoor in Harderwijk? Dan kunnen jullie onze industriële speeltuin bewonderen, een mini productielijn waaraan we sensoren hebben gekoppeld. Zo kunnen jullie precies zien hoe Factory 4 Future in de praktijk werkt. Voor diegene die niet kunnen wachten; hier alvast een voorproefje van onze speeltuin.

Ja, dat kan zeker. Er zijn een heleboel verschillende soorten sensoren. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Iedereen die interesse heeft in trilling, conditiegebaseerd onderhoud of voorspellend onderhoud kan deelnemen aan de pilot.

Nee, je hoeft nog geen pakket te hebben. Wij leveren je de software die je nodig hebt. Het is wél mogelijk om de pilotsoftware te koppelen aan jullie bestaande programma’s.

Je krijgt van ons een jaar lang toegang tot onze volledige software, een gateway en twee trillingssensoren. Als je wilt, kun je meer sensoren bijkopen.

Ja, dat kan zeker. We kunnen je huidige sensoren gewoon koppelen aan Factory 4 Future en de pilotsoftware.

Je data is altijd beschermd. Tijdens de pilot gebruiken we jullie data anoniem voor software-doeleinden, maar deze zal nooit worden gedeeld met derden.

Omdat de pilot een gezamenlijk leertraject is, zullen we regelmatig met jullie in contact blijven. Jullie kunnen altijd contact opnemen met onze supportafdeling. Daarnaast kunnen jullie gebruik maken van de standaard consultancy.

Helemaal niets, behalve een stel handen. Wij leveren de software, sensoren en gateway gebruiksklaar bij jullie af. Jullie hoeven de sensor alleen maar aan een machine te plakken of schroeven, er zitten een magneet en een schroef op de sensor, en de gateway-stekker in het stopcontact te stoppen.