De prestaties van al jullie ploegen inzichtelijk

Het is weer tijd om een Factory 4 Future-feature in het zonnetje zetten. Deze keer richten we de spotlight op het ploegenoverzicht met de bijbehorende ploegenrapportages. Ideaal voor elke organisatie waar met ploegen wordt gewerkt. Dankzij dit overzicht en de rapportages is het voor een manager of productieleider in één oogopslag duidelijk wat de resultaten per ploeg zijn. Zo kunnen jullie gericht sturen op verbeteringen. 

Om de prestaties van jullie verschillende ploegen in te kunnen zien, moet jullie verzamelde sensordata per ploeg gestructureerd worden. Als jullie dit handmatig moeten gaan doen, gaat hier onnodig veel tijd inzitten. Des te fijner dat de software dit voor je kan doen. Dan kunnen jullie je kostbare tijd gebruiken voor andere werkzaamheden. 

🟢 Feature: ploegenoverzicht & rapporten
🔵 Voordeel: de prestaties en knelpunten van jullie ploegen inzichtelijk
🟡 Resultaat: concrete onderbouwing voor verbeterplannen

Ploegen vastleggen

Elke ploeg heeft eigen medewerkers en planningen. Daar kunnen best wat onderlinge verschillen in zitten. Toch wil je zoveel mogelijk continuïteit binnen je organisatie. Daarom is het handig om te weten hoe de verschillende ploegen presteren. Dat maakt het makkelijker om te sturen op verbetering. Je kunt immers op maat gemaakte verbeterplannen aan je ploegen voorleggen op het moment dat je weet waar het in de verschillende ploegen mis gaat.

Het Ploegenoverzicht

Hoe gaat dat dan in zijn werking? Het aanmaken van de verschillende ploegen kan in het ploegenoverzicht. Daar kun je voor elke ploeg belangrijke details opslaan. Denk bijvoorbeeld aan de dagen dat de ploeg actief is en tussen welke tijdstippen. Nu je de ploegen hebt aangemaakt, kun je beginnen met het gestructureerd verzamelen van data over je ploegen. Het inzien van de verzamelde data kan op twee manieren: via jullie widgets of met een rapport. 

Widgets en rapporten

Widgets tonen de opgevraagde gegevens (bijvoorbeeld je productie-eenheden, effectiviteit of storingen) standaard over een bepaalde tijdsperiode, bijvoorbeeld een minuut, uur, dag of week. De periode die je wilt zien, kun je op de widget zelf instellen. Als je de ploegen hebt toegevoegd, kun je naast een tijdseenheid ook kiezen om de de resultaten per ploeg weer te geven. Zo zie je real-time hoe de ploegen presteren.

Ploegenoverzicht - Prestaties van jullie ploegen weergeven in widgets - Factory 4 Future
Prestaties van de ploegen weergeven in de widgets op het Standaard Dashboard

Naast real-time inzicht in de prestaties van de verschillende ploegen, kun je ook rapporten uitdraaien. Deze rapporten maken de koppeling tussen de prestaties van de ploegen en jullie opgestelde KPI’s. Factory 4 Future bevat een standaardrapport, deze vind je in het rapporten-dashboard. Daarnaast is het mogelijk om extra rapporten aan te maken op aanvraag. Als de resultaten van de ploegen afwijken van jullie KPI’s, zie je ook gelijk met welk percentage, bijvoorbeeld op het gebied van OEE. 

Altijd op de hoogte

Dankzij de bovenstaande widgets en rapporten weet je dus altijd precies wat er in jullie fabriek gebeurt. Dat is waar het ploegenoverzicht om draait: inzicht in de prestaties van jullie ploegen tijdens de productie-uren. Dankzij de koppeling met jullie KPI’s en doelstellingen, weten jullie precies wanneer de verschillende ploegen optimaal presteren of juist een stukje bijsturing nodig hebben. Dat brengt knelpunten eenvoudig aan het licht waardoor jullie makkelijker de resources efficiënter kunnen indelen om zo de OEE te verhogen.

Handleiding

Benieuwd waar je dan precies de juiste knoppen vindt of hoe je een widget moet instellen? Onze handleiding geeft antwoord op al jouw vragen. De ingebouwde gebruikershandleiding is ontwikkeld zodat jullie ook zelf het maximale uit onze software kunnen halen. 

Waar je de handleiding vindt? Heel simpel, ga naar je profiel en klik op de ‘help’-button.

Wil jij ook aan de slag met het ploegenoverzicht en rapportages?

Sta jij ook de trappelen om met onze software aan de slag te gaan? Of wil je liever wat meer informatie over het ploegenoverzicht, de rapporten en de software in het algemeen? Wat je vraag ook is: we zijn bereikbaar via info@factory4future.nl of 0341 – 741 444 en staan klaar om al jullie vragen te beantwoorden.